0.00грн.
Зробити замовленняМатеріалом
для виготовлення порцеляни (фарфору) служить глиняна
маса, склади якої дуже різні, проте основою є особлива глина, що має назву
«каолін». На відміну від фаянсу дана глина надає фарфору головні його
властивості: відносну прозорість, білизну, непроникність для води і звичайно ж
твердість. Залежно від складу фарфорової маси і глазурі розрізняють твердий і
м'який фарфор, а також різновид м'якого фарфору, який називають кістяним
фарфором.Порцеляні притаманна висока щільність, опірність жару й кислотам, спечений,
непроникний для води і газів черепок, просвічуваність у тонких (до 2,5 мм)
шарах, білизна з блакитним відтінком. При легкому ударі по краю виникає
тривалий мелодійний звук (до речі, так можна перевірити, чи виріб неушкоджений,
тоді звук буде короткий)
Порцеляновий
посуд можна використовувати в мікрохвильовій печі, за винятком якщо є елементи
золотого і платинового малюнка.
Порцеляновий
посуд можна використовувати в посудомийній машині.
Рекомендується
ставити посуд в середньорозігріту духову шафу і поступово нагрівати до
необхідної для приготування їжі температури. Температура приготування не
повинна перевищувати 180 - 220 ° С.